↑ Terug naar PA9DB

Pagina afdrukken

AutoSam Callgever by software

AutoSam 2.02 Callgever by Software (Windhoos)

Project start: 7 feb 2014
Public: 6 Sep 2016

Iedere Zendamateur behoort zijn Wide FM-uitzending elke 5 minuten te identificeren met zijn toegewezen Call, wat in morse of gesproken taal wordt weergegeven.
Nou kun je een CD branden met je morse/gesproken call erop en een pause van ongeveer 5 minuten of je programmeerd een PIC-processor , maar ik wilde natuurlijk dat de call werd uitgesproken door een zwoele Vlaamse dames-stem (bijvoorkeur Goedele Likeens… 🙂  en dan kom je uit bij een wav-je of MP3 . Btw  die CD’s hebben ook niet het eeuwige leven en wie brandt er tegenwoordig nog CD’s ?

Om het gedeelde motto van een bekende amateur :”more software less hardware ” te onderstrepen, In Delphi maak je alles, dus ook een callgever, paar avondjes keyboard rammen, je yogurt in de bovenkamer gebruiken …en hoppa..: Autosam is geboren. Autosam is een afgeleide van Samual Morse (wie kent m niet) en de automatiek van een callgever.

Inmiddels zijn de nodige bugs er uitgehaald en de rest wat er nog in verstopt zit aan bugs zijn features…… 🙂
In de playlist komen de te spelen “nummers” te staan, als bijvoorbeeld de ene keer in morse en de ander keer een gesproken call.
De aangevinkte files worden dan om de 5 minuten gespeeld. Of je clicked op “1 Kick” en het bovenste nummer in de lijst wordt direct gespeeld. En 15 seconde voor het afspelen knippert het display als waarschuwing. Handig toch….?
Het audio wat naar de Geluidskaart gaat kan in volume worden geregeld met de Volume slider.
AutoSam detecteert zelf de nodige geluidskaarten zodat een keuze gemaakt kan worden naar welke geluidskaart het audio gestuurd moet worden.

Autosam werkt bij een mede Amateur en bij mij tot volle tevredenheid. Nooit kans op gele kaarten !?
Nu nog Goedele zover zien te krijgen……..

Share

Permanente koppeling naar dit artikel: https://het-bar.net/tech-center/zelfbouwhoekje-members/pa9db/autosam-callgever-by-software/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh