Terug naar Zelfbouw projecten

Uitgebreide callgever met PIC

Tijdens de radiokampweek 2008 is deze callgever met veel enthousiasme gebouwd. Niet alleen omdat het een zeer eenvoudig en veelzijdig ontwerp is, maar ook omdat het goedkoop is. Het belangrijkste verschil met andere callgevers is dat alle parameters met een PC aan te passen zijn, en dat zonder extra software. Deze parameters blijven ook bewaard wanneer de schakeling langdurig spanningloos is.

 

 

pa1rum

 

De callgever bestaat uit een microprocessor met een eigen EEPROM geheugen en seriële interface.

Om de seriële data uit de processor geschikt te maken voor de RS232 poort van de PC is een MAX232 toegepast. Verder biedt de schakeling een ingang voor de detectie van de PTT schakelaar (naar 0 Volt) en een LED die aangeeft wanneer er geseind wordt. De audio uitgang dient te worden ingekoppeld bij het audiosignaal van de zender waarbij het geluidsniveau af te regelen is met de potmeter. Op het LCD display (optie) worden callsign en de tijd tot seinen weergegeven zodat altijd duidelijk is wanneer je callsign weer wordt uitgezonden. Eventueel kan de TX-uit aansluiting gebruikt worden om een de PTT van de zender aan te sturen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Downloads

Share

Permanente koppeling naar dit artikel: https://het-bar.net/tech-center/zelfbouw-projecten/uitgebreide-callgever-met-pic/

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh