Terug naar Zelfbouw projecten

Koptelefoon hangers (PA5RWE†)

Ze liggen overal waar je ze niet hebben wil. Bovendien is het niet altijd bevorderlijk om ze neer te leggen, de oorschuimpjes vervormen en het losliggend snoer raakt na een paar keer verschuiven in de knoop. Koptelefoons en headsets.Je hebt ze het liefst in de buurt, klaar voor gebruik, maar hoe doe je dat.
Er zijn de bekende glazen hoofden, maar je zal er maar 7 hebben. Een dergelijk aantal van die koppen in je shack neemt de nodige ruimte in en gezien de prijzen voor zo`n glazen hoofd , nogal pittig zijn. Jaren geleden vond ik een vrij aardige oplossing en daar heb ik nu een verbeterde versie van……..

 

Voor mijn oplossing gebruikte ik in het verleden halve plastic emmertjes.Zacht plastic om beschadiging van mijn dure oorbedekkertjes (Bayerdynamic`s) te voorkomen. Blik zou scherpe randjes kunnen hebben , en hout is om dit te maken nogal bewerkelijk.

Maar na een paar jaar begonnen de halve emmertjes door te zakken en te vervormen. Dus voor mijn nieuwe shack zocht ik een betere oplossing. Ik kon maar geen geschikte emmertjes of schaaltjes vinden , maar toen ik bij de doe het zelf zaak bij het regenwater en riool materiaal voorbij ging , brande er plots een lampje. Dat was makkelijk te bewerken en toch stevig materiaal.

 

koptel1Er werd een meter lange pijp verkocht van 110 mm diameter. Tevens verkocht men er zogenaamde einddoppen. Daar heb ik vier koptelefoon hangers van 20 cm , en vier langere kabelhangers uit gehaald.
koptel2Eerst zaagde ik twee stukken pijp van 20 cm af , met de decoupeer zaag. Een rondom recht lijntje daarvoor plakte ik erop met afplak tape langs een om de pijp geplakt A 4 papier ( altijd recht ! ) Daarna heb ik met een doorlopende lijn de pijpstukken ij tweeën gedeeld , zodanig dat ik met een keer zagen, wederom met de decoupeerzaag , meteen uit een stuk pijp twee houders haal.
koptel3Met de Dremel of Proxon of andere miniboor maak je dan de randen een beetje bol , scherpte eraf. Dat kan natuurlijk ook met schuurpapier en handkracht. Daarna boren we in de einddoppen een of twee (afhankelijk van de kwaliteit van de muur ) gaten. Na het zagen en boren en het opruimen ( zuigen ) van het irritant statische zaagsel, plakken we met hard PVC lijm de einddoppen op de gezaagde pijp stukken. Maar eerst de doppen op de muur schroeven en daarna lijmen kan natuurlijk ook.
koptel4En zo heb je keurige koptelefoon hangers…..koptel5

Die natuurlijk ook voor kabels zeer geschikt zijn.

Share

Permanente koppeling naar dit artikel: https://het-bar.net/tech-center/zelfbouw-projecten/koptelefoon-hangers/

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh