GOOGLE BILLING BRENGT APRS.FI IN GEVAAR

De populaire amateur radio APRS tracking site aprs.fi die gerund wordt Heikki Hannikainen OH7LZB wordt bedreigd als gevolg van veranderingen in de manier waarop Google Maps kosten in rekening brengt.

Heikki Hannikainen OH7LZB schrijft daarover:

"Sinds enige tijd deze morgen verschijnt er via Google Maps op aprs.fi een pop-up met de mededeling 'This page cannot load Google Maps correctly'. De map tegels waren donker met de tekst 'For Development Purposes Only' eroverheen geschreven.

Dat was door een configuratiefout mijnerzijdes: het aprs.fi profiel op de Google Cloud console was niet goed gelinkt aan het juiste betalingsprofiel dat weer gekoppeld is aan mijn creditcard. Dat is nu weer gerepareerd en de mappen laden nu weer goed. Voor zolang als het duurt.

Als gevolg van het vrijwilligers/goededoelen/non-profit gebruik in de radioamateur wereld (Search And Rescue, rampenbestrijding, etc) heeft aprs.fi altijd een genereus gratis gebruik mogen maken van Google, zelfs nadat in 2012 de prijzen omhoog gingen. Met de recente aanpassingen aan de prijsvoorwaarden voor het gebruik van de Google Maps API's is het gratis gebruik van de mappen afgeschaft. Ik was er niet helemaal zeker van of het gratis gebruik in stand zou blijven, maar dat is nu duidelijk niet het geval.

Ik probeer om met ze in contact te komen om te zien of het gratis gebruik weer ingesteld kan worden, of dat ik op zijn minst een forse korting zou kunnen krijgen. Als iemand contacten heeft binnen Google die radio amateur zijn, mail mij of hun dan privé.

Lukt dat niet, dan loopt de rekening waarschijnlijk op naar 4000-5000€ per maand, en het moge duidelijk zijn dat ik dat niet kan betalen. De facturatie is nu al gestart, en ik heb een beetje krediet gekregen voor de transitie- en testperiode, die een paar dagen duurt, waarna ik nog voor een paar dagen de rekening kan betalen.

Om de belasting van de site wat te reduceren heb ik de Embedded maps feature momenteel uitgeschakeld.

Er bestaat een risico dat ik Google Maps moet vervangen door iets anders, maar daar gaat een hoop ontwikkelwerk en dus tijd inzitten, en het eindresultaat kon wel eens niet zo fraai zijn als met de Google maps; de Maps API was altijd erg goed."

Tot zover Heikki. Als het even tegen zit, is aprs.fi dus binnenkort uit de lucht.

Bron: pi4raz.nl / BAR

Share

Reacties Facebook

Reacties

Permanente koppeling naar dit artikel: https://het-bar.net/2018/07/google-billing-brengt-aprs-fi-in-gevaar/

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh