DX-PEDITIE MET HINDERNISSEN

Leden van de Nara DX Association zijn momenteel actief als V6J vanaf de zeldzame IOTA Ta eilanden in Micronesia (OC-254) tot 31 juli. Maar helemaal zonder hindernissen gaat dat niet.

Want, zo laat men op 20 juli weten via QRZ.com:
"Het zal je al opgevallen zijn dat V6J afgelopen nacht plotseling QRT ging, en dat was rond 14 UTC. V6J werkt vanaf het land van het lokale stamhoofd en er is één bewaker die de site waar V6J staat opgesteld bewaakt van de ochtend tot de nacht. Aangezien de bewaker 's-nachts naar huis gaat, is het onmogelijk om 's-nachts door te werken. Eigenlijk hadden we 24 uur per dag in de lucht willen zijn, maar het V6J team heeft geen andere keus dan de lokale regels te gehoorzamen. Dus werkt V6J van 22 UTC tot 14 UTC. We hopen dat je begrip hebt voor deze situatie.

Een ander probleem is storing op de lokale radio apparatuur die op 8 MHz werkt. De mensen van de Ta eilanden communiceren twee keer per dag met andere eilanders via deze radio apparatuur op 8 MHz. Het probleem is dat niet alleen routine rapporten worden uitgewisseld, maar dat de Ta eilanders het ook leuk vinden om rag chew QSOs te maken met mensen op de andere eilanden, en soms duren die rag chew QSOs meer dan een uur. We weten niet wanneer deze reguliere communicatie begint.

Aangezien V6J storing veroorzaakt op de lokale verbindingen als de Ta eilanders beginnen met hun communicatie, moet V6J dan onmiddellijk acuut stoppen. In het ergste geval kan V6J dan meer dan een uur uit de lucht zijn."

V6J is actief op 40/30/20/17/15 meter en op 6 meter. Gebruikte modes zijn CW, SSB, RTTY en FT8 (frequentie wordt op QRZ.com gemeld).

QSL via JP3ATQ, ClubLog's OQRS (voorkeur) of SASE. Geen bureau en geen LoTW aub. Zie voor updates QRZ.com.

Bron: pi4raz.nl / BAR

Share

Reacties Facebook

Reacties

Permanente koppeling naar dit artikel: https://het-bar.net/2018/07/dx-peditie-met-hindernissen/

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh