«

»

jun 27 2018

Bericht afdrukken

NASA jaagt op 700 triljoen dollar aan zeldzame ruimtegrondstoffen: “Dit kan de hele wereldeconomie vernietigen”

Er zit een heuse nieuwe ‘gold rush’ aan te komen, maar deze keer in de ruimte. NASA en tal van andere bedrijven maken jacht op zeldzame grondstoffen op asteroïden die in totaal tot wel 700 triljoen dollar waard zouden zijn. 700 triljoen, dat is 700 miljard miljard, ofwel 700.000.000.000.000.000.000 dollar… (7 met 20 nullen)

Bankiers van Goldman Sachs zeiden het al: de eerste biljonair (iemand die 1.000 miljard bezit) zal geen cryptobelegger of uitvinder zijn, maar wel een ontmijner van ruimtegrondstoffen. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA schat de totale waarde van de asteroïden binnen bereik op niet minder dan 700 triljoen dollar. Mocht je dat bedrag verdelen onder de wereldbevolking, dan zou elke mens op aarde 100 miljard dollar toegestopt krijgen. Volgens verschillende experten kan een dergelijke kapitaalsinjectie de wereldeconomie zelfs vernietigen.

Verschillende bedrijven ontwikkelen al technologieën om ruimtegesteente te ontginnen. Deep Space Industries ontwikkelt momenteel een speciale stoomschroef en het Britse AMC (Asteroid Mining Corporation) wil straks kleine ruimtetuigen uitsturen om platina te ontginnen op asteroïden. Het Amerikaanse bedrijf Planetary Resources, dat gesteund wordt door de beroemde Titanic-regisseur James Cameron, is momenteel druk in de weer met het ontwikkelen van robotvoertuigen die zeldzame grondstoffen van asteroïden kunnen halen.

NASA hoopt tegen 2022 de eerste missie de ruimte in te sturen om asteroïden te ontginnnen. De organisatie schat de totale opbrengst van die missie op zo’n 9.000 biljard euro, dat is 9.000 miljoen miljard, een haast onvatbaar bedrag.

Bron: hln.be / BAR

Share

Reacties Facebook

Reacties

Permanente koppeling naar dit artikel: https://het-bar.net/2018/06/nasa-jaagt-op-700-triljoen-dollar-aan-zeldzame-ruimtegrondstoffen-dit-kan-de-hele-wereldeconomie-vernietigen/

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh