«

»

mrt 21 2018

Bericht afdrukken

BBC ziet af van uitschakeling FM

In de categorie mislukte overheidsexperimenten: de Daily Mail meldt dat de BBC plannen om de FM radio omroepzenders uit te schakelen en zo miljoenen luisteraars te dwingen naar digitale alternatieven te zoeken, in de ijskast heeft gezet.

In 2010 schreven we al dat er signalen waren dat het plan om eind 2015 (ruim 2 jaar geleden) volledig over te zijn op digitaal, gedoemd was te mislukken.

De BBC ziet FM nu als onderdeel van een 'hybride' toekomst, dat zal bestaan naast DAB en het internet.

'Op enig moment dachten we allmaal dat DAB de enige digitale toekomst was voor radio, maar het publiek wil een keuze,' zal BBC directeur Bob Shennan vertellen tijdens een radio industrie conferentie in Wenen.

Bron: pi4raz.nl / BAR /

Share

Reacties Facebook

Reacties

Permanente koppeling naar dit artikel: https://het-bar.net/2018/03/bbc-ziet-af-van-uitschakeling-fm/

1 reactie

 1. Will Gunther

  Beste BAR lezers en belangstellenden.

  Ik heb bijna een fles wijn gewonnen vanwege mijn stelling dat DAB wel aardig is, maar zó steriel klinkt net als een cd, waardoor sommige luisteraars er hoofdpijn van krijgen, maar het niet algemeen gaat halen Een goede FM zender én ontvanger vind ik persoonlijk nog steeds goed klinken, daar dit een analoog signaal transport heeft, en digitaal veel te ‘clean’ overkomt. Men zegt wel eens, “Het kwaakt als een Eend, het waggelt als een Eend, en het schut met zijn/haar kont als een Eend, dus is het een Eend! Niet dus. Misschien gaat de BBC, één van de beste omroepen, voor een opschudding zorgen. Middengolf is weg, FM moet het in Europa ook al gaan ontgelden, en misschien straks ook de Korte golf. Niet alle luisteraars gaan met het digitale gebeuren mee.

  Wat vinden jullie ervan?

  Vriendelijke groet.

  Will.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh