«

»

jul 12 2017

Bericht afdrukken

Knuffelen of niezen op straat: bizarre boetes in het buitenland

De zomervakantie is begonnen en we trekken met zijn allen massaal op reis. Het is nooit een slecht idee om je dan van tevoren te verdiepen in de regels die gelden op je bestemming. Want voor je het weet heb je een (bijzondere) boete te pakken. Reviewwebsite Zoover zet er negen op een rijtje.

1. Zonder onderbroek in Thailand
Zin in een eigen Basic Instinct-moment op reis? Niet doen in Thailand. Daar worden boetes uitgedeeld als je zonder ondergoed de deur uit gaat. Hoe de Thaise agenten dit controleren, is niet helemaal duidelijk.

2. Kauwgom in Singapore
In Singapore zijn de straten kauwgomvrij. Het is daar namelijk verboden om het product te verkopen. Je mag het wel op zak hebben, maar neem het dus mee vanuit België. Wie zijn uitgespuugde kauwgom op straat gooit, riskeert een boete van 1.000 Singapore dollars (zo’n 600 euro).

3. Slippers achter het stuur in Frankrijk
Net wakker geworden op die heerlijke camping in Frankrijk? Slippers aan en naar het strand natuurlijk. Lopend vormt dat geen probleem, maar stap niet met slippers in de auto, want dat is strafbaar. Hetzelfde geldt trouwens ook voor rijden met oordopjes.

4. Duiven voederen in Venetië
Geef je restje boterham niet aan de duiven in Venetië. Volgens de politie heeft duivenpoep een catastrofale werking op de Venetiaanse gebouwen, en de ‘vliegende ratten’ worden er met alle middelen geweerd. Het is dan ook verboden om de vogels eten te geven.

5. Knuffelen in Dubai
Een romantische vakantie? Dan is het misschien verstandig om Dubai even over te slaan. Het is niet toegestaan om in het openbaar veel affectie te tonen. Knuffelen en friemelen levert een boete op. Op het verrichten van seksuele handelingen in het openbaar staan zelfs gevangenisstraffen.

6. Luide schoenen in Italië
Haal die krakende sneakers maar snel uit de koffer.

Op het Italiaanse Capri is het niet toegestaan om schoenen te dragen die geluid maken.

7. Zonder benzine op de Autobahn
Op autovakantie naar Duitsland? Gooi de auto dan maar helemaal vol. Want midden op de Autobahn zonder benzine staan is niet alleen vervelend, maar ook een fikse overtreding.

 

8. Niezen in Asheville
Snotverkouden? Blijf beter binnen tijdens een vakantie in het Amerikaanse Asheville. Raar maar waar: het is verboden om op straat te niezen.

9. Zwembroek in Barcelona
Van je hotel te voet naar het strand in je bikini? Niet in Barcelona. Alleen in zwembaden en op en rond het strand is lopen in zwemkleding toegestaan.

Bron: hln.be / BAR

Share

Reacties Facebook

Reacties

Permanente koppeling naar dit artikel: https://het-bar.net/2017/07/knuffelen-of-niezen-op-straat-bizarre-boetes-in-het-buitenland/

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh