«

»

apr 27 2016

Bericht afdrukken

VERON-leden voor 23cm ATV Novice

23 April vond in Apeldoorn de Verenigings Raad plaats van de VERON, waarbij de vereniging haar jaarstukken presenteerde. Ook werd er gestemd over ingebrachte voorstellen van leden.

Twee van de zes voorstellen hadden de strekking om er bij Agentschap Telecom op aan te dringen om Novice amateurs toegang te geven tot de 23cm band voor het bedrijven van ATV. Dit omdat de bandbreedte en toegenomen aantal digipeaters ATV op 70cm vaak onmogelijk maakt.

Het eerste voorstel was afkomstig van de afdeling Twente. Dit voorstel is met 162 stemmen voor, 89 stemmen tegen en 19 onthoudingen in ruime meerderheid aangenomen. Omdat de afdeling ARAC (Achterhoek) een soortgelijk voorstel had ingediend en de uitslag van het eerste voorstel al bepaald was, trok deze afdeling haar voorstel in.

Het VERON Hoofd Bestuur is opdracht gegeven om bij Agentschap Telecom te verzoeken om Novice amateurs toegang te verlenen tot de 23cm band om ATV te bedrijven. Of dit voorstel kans van slagen heeft zal bezien moeten worden. Agentschap Telecom geeft klassen amateurs tot banden, maar maakt daarbij doorgaans geen restricties in de gebruikte modi. Ook krijgen Novice amateurs doorgaans geen toegang tot banden waar zendamateurs een secundaire status genieten. Dat is voor de 23cm band het geval.

Bron: hamnieuws.nl / BAR

Share

Reacties Facebook

Reacties

Permanente koppeling naar dit artikel: https://het-bar.net/2016/04/veron-leden-voor-23cm-atv-novice/

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh