«

»

apr 27 2016

Bericht afdrukken

Geen fusie tussen VERON en VRZA

fusieEr komt geen fusie tussen de VERON en de VRZA. Dat blijkt uit de toespraak van VERON-voorzitter Remy Denker (PA3AGF) tijdens de Verenigings Raad, de jaarlijkse algemene ledenvergadering van ’s lands grootste vereniging.

De VERON heeft in 2009 de opdracht gekregen een fusie tussen beide verenigingen te onderzoeken. Deze gesprekken zijn na verloop van tijd gestrand. Toen vorig jaar een nieuwe voorzitter bij de VRZA aantrad, zijn de gesprekken opnieuw opgepakt.

Ook de VRZA had een soortgelijke opdracht gekregen van haar leden. Echter, in 2014 is het toen 5-jaar oude voorstel in gewijzigde vorm ingediend en aangenomen tijdens de jaarvergadering van de VRZA. Daarin is besloten dat de VRZA haar eigen identiteit moet behouden en van een fusie geen sprake kan zijn.

Als het aan VERON ligt, dan staat de vereniging wel open voor een ‘verregaande samenwerking’ tussen beide verenigingen. Hoe dit ingevuld moet gaan worden is niet bekend. De VERON-voorzitter hoopt de komende tijd met de VRZA-voorzitter in gesprek te blijven.

Op regionaal niveau is al wel een verregaande samenwerking tussen beide verenigingen. Op veel plekken in het land hebben VERON-en VRZA-afdeling een gezamenlijke huisvesting en organiseren zij gezamenlijk lezingen. Zo is onder ander het geval in Twente, Hilversum, Zuid-Limburg en Ede-Wageningen.

De toespraak van VERON-voorzitter PA3AGF is te lezen op de website veron.nl, waar ook een verslag gepubliceerd is over haar jaarvergadering.

Bron: hamnieuws.nl / BAR

Share

Reacties Facebook

Reacties

Permanente koppeling naar dit artikel: https://het-bar.net/2016/04/geen-fusie-tussen-veron-en-vrza/

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh